- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מינץ נ' בנק הבינלאומי לישראל בע"מ הדר יוסף ואח'
|
רע"צ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
35790-12-09
1.3.2010 |
|
בפני : משה סובל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: בתיה מינץ |
: 1. בנק הבינלאומי לישראל בע"מ הדר יוסף 2. ישעיהו גיבור |
| פסק-דין | |
פסק דין
1.בפני בקשת ערעור על החלטותיו של כב' רשם ההוצל"פ מר רט עמיעד שדחה בקשתה של המבקשת לסגור את תיק ההוצל"פ למרות שנפרע החוב במלואו, הואיל ובתיק מונה ב"כ המשיבה לכונס נכסים על זכויותיה של המבקשת בנכס מקרקעין.
בהחלטה מיום 22.11.09, נקבע כי לכונס הנכסים אחריות כלפי כלל הנושים ולא רק כלפי הזוכה וכי למבקשת נושים נוספים ולא ברור כיצד אישר הכונס למבקשת לשלם רק לזוכה את חובו.
עוד הורה הרשם לכונס להגיש דו"ח כספי מפורט וכן דו"ח עדכני בהתייחס לכלל נושי המבקשת.
2.בהחלטה נוספת מיום 7.12.09, לבקשתו של הכונס לבטל את מינויו נקבע כי יש להמשיך בהליכי המימוש כל עוד לא הסדירה המבקשת את כלל חובותיה לנושים.
בתגובתם מצטרפים המשיבים לבקשה ומציינים כי הכונס התמנה לפני שנים על דירתה של המבקשת במסגרת תביעתו של הבנק, ולא בוצע כל הליך של מימוש הנכס וכי לנושים לא ייגרם כל נזק שכן זכותם לפעול בנפרד.
החלטתי לדון בבקשה כבערעור עצמו וכאילו נתנה הרשות.
3.צר לי שאני נדרש להתייחס פעם נוספת להחלטה הניתנת בבקשה לשחרור כונס נכסים וסגירת תיק המימוש, עקב פרעון החוב, שכן את עמדתי בנדון הבעתי במספר פסקי דין.
ראה למשל רצפ 23/09 מיום 21.6.09, רצפ 36/09 מיום 30.6.09, ולכן אין צורך להאריך בדברים.
4.ההלכה לפיה כונס הנכסים חייב לדאוג גם לעניינם של כלל הזוכים שנושים כחייב בחובות פסוקים, צריכה לחול בין כונסי הנכסים השונים בהתאם לנסיבות, שאין דינו של כונס שמונה מטעם נושה מובטח על נכס מקרקעין של החייב זהה לכונס שמונה ע"י אחד הנושים בתיק מאוחד של נושים שונים.
5.בנוסף יש לבחון את חובתו של הכונס לנושים הרגילים בשלב בו מצוי תיק הכינוס, האם בראשיתו או בסיומו, האם גילו הנושים מעורבות ועניין בתיק המימוש.
נושים רשאים לפעול למימוש הנכס בעצמם ולא לרכב על הליכי הכינוס של הזוכה המובטח, ובוודאי שנדרשת מהם מעורבות ועניין בתיק המימוש, הצטרפות לתיק וקשר עם הכונס כדי למנוע הצורך במנוי כונס נוסף.
6.מן הכלל אל הפרט. הכונס מונה בהחלטה מיום 2.8.98 ובמשך 13 שנים לא נקט בהליך כלשהו למימוש הנכס או בצעד כלשהו לקידומו.
לא מצאתי כי הזוכים בתיקים האחרים גילו במשך כל אותם שנים התעניינות בתיק, או כי פנו לכונס או לרשם בבקשה כלשהי בקשר למימוש.
זכותו של כל זוכה לנקוט בכל הליכי הגבייה העומדים לרשותו עפ"י החוק, לרבות מינוי כונס נכסים מטעמו.
מאידך, זכאי חייב אשר פרע את חובו לזוכה כי יבוטלו כנגדו כל ההליכים ותיק ההוצל"פ ייסגר ואף סעיף 8 (ג) לחוק ההוצל"פ קובע כי הליך יופסק או יבוטל אם ביקש זאת הזוכה.
7.גם אם סבור הרשם כי הכונס כשל בתפקידו (וכמובן איננו קובע זאת) הרי החוב נפרע וזכאית החייבת כי ההליכים נגדה יבוטלו ותיק ההוצל"פ ייסגר ויואילו הזוכים בתיקים האחרים לפעול באופן עצמאי לגביית החוב מהמבקשת.
8.אשר על כן אני מקבל את הערעור ומורה ביטול מינויו של הכונס וסגירת תיק ההוצל"פ.
משלא נקט הכונס בהליך כלשהו ואף לא גבה כספים במסגרת תפקידו ככונס, ולמעשה מאז המנוי לא נעשה על ידו דבר, אין צורך כי יגיש דו"ח.
ניתן היום, ט"ו אדר תש"ע, 01 מרץ 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
